Binalarda oluşturulan yangın söndürme ekiplerinde bulunan kişiler arasında yapılan görevlendirme ile bakım ve dolumu yapılarak uygun şekilde yerleştirilen tüplerin aylık olarak kontrol edilmesi ve kayıt oluşturulması gereklidir.
Yangın tehlikesine karşı koruma altına alınacak alanlarda alınması gereken yangın güvenlik önlemlerinin en doğru şekilde projelendirmesi ve uygulanması, yerinde keşif ve tespit ile mümkündür.
Yangın söndürme cihazları, yangın dolapları, yangın hidrantları, sprinkler sistemler, su depoları, yangın pompaları, yangın algılama ihbarı ve alarm sistemleri vb.
Amaç: İşletmenizde ortaya çıkabilecek yangın riskleri hakkında çalışanların bilgilendirilmesi ve bu risklere karşı doğru davranış biçimlerinin kazandırılmasıdır.
Yangın risk analizi, temel olarak yangın güvenliğinin sağlanması istenilen yerin özelliklerine göre yangın risk haritasının belirlenip tehlikeleri tespit edilerek, alınması gereken önlemlerin ortaya çıkarılmasıdır.
Yangın güvenliği danışmanlığı, her kurum ve kuruluşun yangın güvenliği alanındaki tüm ihtiyaçlarını, ekonomik ve fiziki şartlarına uygun bir şekilde eksiksiz olarak yerine getirilmesini sağlamayı hedeflemektedir.